Ingredienser:
150 gram vetesurdeg
25 gram jäst
500 gram kallt vatten
800 gram vetemjöl special
15 gram salt
20 gram olivolja
- Ugnstemperatur 260 grader.
- Kör alla ingredienserna förutom saltet med degkrok i maskin, ca 10 min. eller 15 min. för hand.
- Tillsätt saltet och kör degen i ytterliggare 5 minuter. Degen kan vara lite lös men ska inte vara kladdig.
- Lägg ner degen i en oljad plastback eller skål, täck över med plast och låt jäsa 1 timme.
- Häll varsamt ut degen på mjölat bakbord och vik båda ändarna mot mitten över varandra så du får 3 slag. Täck över degen med bakduk och låt jäsa minst 1 timme.
- Dela degen med vass kniv i önskvärt stora bitar, vrid bitarna varsamt och lägg upp baguetterna på plåt.
- Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
- Ställ en form med en halv liter vatten i botten av ugnen, sätt in plåten med baguetterna i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 220 grader. Baka av till bröden ca. 20 minuter.
- Låt bröden svalna på galler.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar