..recept och inspiration för hemmabagare.

Rustika baguetter med surdeg



 Ingredienser:
 150 gram vetesurdeg
 25 gram jäst
 500 gram kallt vatten
 800 gram vetemjöl special
 15 gram salt
 20 gram olivolja

  • Ugnstemperatur 260 grader.
  • Kör alla ingredienserna förutom saltet med degkrok i maskin, ca 10 min. eller 15 min. för hand.

  • Tillsätt saltet och kör degen i ytterliggare 5 minuter. Degen kan vara lite lös men ska inte vara kladdig.
  • Lägg ner degen i en oljad plastback eller skål, täck över med plast och låt jäsa 1 timme.
  • Häll varsamt ut degen på mjölat bakbord och vik båda ändarna mot mitten över varandra så du får 3 slag. Täck över degen med bakduk och låt jäsa minst 1 timme.
  • Dela degen med vass kniv i önskvärt stora bitar, vrid bitarna varsamt och lägg upp baguetterna på plåt.
  • Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  • Ställ en form med en halv liter vatten i botten av ugnen, sätt in plåten med baguetterna i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 220 grader. Baka av till bröden ca. 20 minuter.
  • Låt bröden svalna på galler.




    0 kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Populära inlägg

    © Baka hemma.., AllRightsReserved.

    Designed by ScreenWritersArena