Suddig, men ack så god! |
18 - 20 bitar
Marängbottnar300 g äggvita
150 g socker
- Sätt ugnen på 120 grader.
- Häll äggvitan och lite av strösockret i en väl rengjord rostfri bunke.
- Vispa på medelhastighet.
- När skummet är fast tillsätts resten av sockret och vispas till en ganska styv konsistens.
- Sptitsa upp 3 runda bottnar, 28 cm i diameter.
- Baka av. Efter 2 timmar stängs ugnen av. Öppna ej luckan, utan låt marängen stå kvar på eftervärme till nästa dag.
500 g osaltat smör
200 g socker
75 g vatten
160 g äggula
1 msk vaniljsocker + 2 msk snabbkaffepulver upplöst i 2 msk vatten till smaksättning
- Rör smöret fluffigt i en bunke. Ställ åt sidan.
- Koka socker och vatten till 118 grader. Vispa under tiden äggulan skummig.
- Häll ner den varma sockerlagen i en jämn, fin stråle under konstant kraftig vispning.
- Vispa kallt.
- Tillsätt smöret och vispa samman till en jämn kräm.
- Smaka av med vaniljsocker och kaffe.
Lägg ihop bottnarna med lite kräm emellan, stryk sedan upp tårtan och klä kanterna med rostad, flagad mandel. Spritsa ett tjusigt mönster på toppen, dekorera med moccabönor, kaffepulver och marsipanros.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar