..recept och inspiration för hemmabagare.

Vetebröd, klippta och flätade längder



 6 längder

 Ingredienser:
 450 gram fingervarmt vatten
 75 gram jäst
 50 gram torrmjölk
 250 gram vit sirap
 5 gram salt
 200 gram rumstempererat margarin
 13 gram kardemumma
 1100 gram vetemjöl

 Fyllning:
 Vaniljremons (länk)
 Russin

 Garnering:
 Äggula
 Pärlsocker

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lös upp jästen i vattnet.
  • Tillsätt torrmjölk, kardemumma och mjöl.
  • Sirap, salt och margarin tillsätts när degen körs.
  • Arbeta degen elastisk i maskin med degkrok ca. 10-15 minuter. Bli inte frestad att tillsätta mer mjöl om degen ser lös ut, ju längre tid degen får arbetas desto mer går den ihop.
  • Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord, väg upp i 350 gramsbitar och låt degen spänna av under bakduk i ca. 20 minuter.
  • Fläta: Dela degbiten i tre lika delar, rulla ut till längder på ca 30 cm. 
  • Börja fläta från mitten, vänd sedan flätan om och fläta resten.
  • Rulla ihop ändarna och vik dessa under flätan, lägg upp på plåt.

  
  • Klippta längder: Kavla ut bitarna rektangulärt och lägg på fyllningen.
  • Rulla ihop längden uppifrån och rulla ut till ca. 30 cm.
  • Lägg rullen med skarven nedåt på plåten och klipp sneda flikar, vik ut flikarna lätt.

  • Täck över längderna med bakduk och låt jäsa ca. 45-60 minuter.
  • Stryk längderna med uppvispad äggula och strö över pärlsocker.
  • Baka av i mitten av ugnen ca. 18-20 minuter.








0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena