..recept och inspiration för hemmabagare.

Sega chokladbröd



 Ingredienser:
 200 gram smör
 250 gram socker
 270 gram vetemjöl
 45 gram kakao
 10 gram bakpulver
 10 gram vaniljsocker
 20 gram sirap

 Garnering:
 Ägg
 Pärlsocker

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda samman alla ingredienserna med degkrok tills degen går ihop fint.
  •  Dela degen i tre delar och rulla ut till längder, lägg upp på plåt.
  •  Tryck till längderna något med fingrarna, pensla med ägg och strö över pärlsocker. Baka av i ca 12-15 minuter.
  •  Skär ut sneda snitt med en vass kniv när kakorna fortfarande är varma.
  •  Kakorna går bra att frysa eller förvara i lufttät burk.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena