Ingredienser
600 gram fingervarmt vatten
9 gram salt
70 gram olivolja
240 gram durumvetemjöl
540 gram vetemjöl special
30 gram jäst
90 gram olivolja (till pensling av brödet)
Topping:
Havssalt
Blandade örter
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lös upp jästen i vattnet.
- Tillsätt olja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
- Låt degen jäsa under plast i en oljad skål i ca. en timme.
- Lägg över den färdigjästa degen i en väloljad form eller långpanna, tryck ut degen ordentligt i kanterna. Täck över med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca. en timme.
- Pensla brödet rikligt med olja och tryck gropar i brödet med fingrarna. Strö över toppingen.
- Sätt in formen i ugnen och sänk temperaturen till 220 grader. Baka av i ca 10 minuter.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar