..recept och inspiration för hemmabagare.

Focaccia med havssalt och örter



 Ingredienser
 600 gram fingervarmt vatten
 9 gram salt
 70 gram olivolja
 240 gram durumvetemjöl
 540 gram vetemjöl special
 30 gram jäst
 90 gram olivolja (till pensling av brödet)

 Topping:
 Havssalt
 Blandade örter

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Lös upp jästen i vattnet.
  •  Tillsätt olja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
  • Låt degen jäsa under plast i en oljad skål i ca. en timme.
  •  Lägg över den färdigjästa degen i en väloljad form eller långpanna, tryck ut degen ordentligt i kanterna. Täck över med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca. en timme.
  •  Pensla brödet rikligt med olja och tryck gropar i brödet med fingrarna. Strö över toppingen.
 
  •  Sätt in formen i ugnen och sänk temperaturen till 220 grader. Baka av i ca 10 minuter.

  

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena