Ingredienser:
100 gram smör
2 bananer
110 gram ägg (ca 2 st)
200 gram socker
180 gram vetemjöl
10 gram bakpulver
30 gram blå vallmofrön
50 gram naturell yoghurt
40 gram citronsaft
2 bananer
110 gram ägg (ca 2 st)
200 gram socker
180 gram vetemjöl
10 gram bakpulver
30 gram blå vallmofrön
50 gram naturell yoghurt
40 gram citronsaft
Garnering:
vit choklad
- Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form eller liten långpanna (jag använde en silikonform 26cm).
- Smält smöret och mosa bananerna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda ner mjöl, bakpulver och vallmofrön i äggsmeten.
- Tillsätt yoghurt, mosad banan, smör och citronsaft till smeten.
- Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
- Smält chokladen och ringla den över kakan, när kakan svalnat servera den med skivad banan.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar