..recept och inspiration för hemmabagare.

Banankaka med vallmofrön och vit choklad



 Ingredienser:
 100 gram smör
 2 bananer
 110 gram ägg (ca 2 st)
 200 gram socker
 180 gram vetemjöl
 10 gram bakpulver
 30 gram blå vallmofrön
 50 gram naturell yoghurt
 40 gram citronsaft

 Garnering:
 vit choklad

  • Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form eller liten långpanna (jag använde en silikonform 26cm).
  • Smält smöret och mosa bananerna.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda ner mjöl, bakpulver och vallmofrön i äggsmeten.
  •  Tillsätt yoghurt, mosad banan, smör och citronsaft till smeten.
  •  Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
  •  Smält chokladen och ringla den över kakan, när kakan svalnat servera den med skivad banan.


 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena