..recept och inspiration för hemmabagare.

Morotskaka med valnötter



 Ingredienser:
 110 gram ägg
 200 gram socker
 140 gram vetemjöl
 5 gram bakpulver
 5 gram kanel
 3 gram vaniljsocker
 90 gram olja
 150 gram rårivna morötter
 50 gram grovt hackade valnötter.

 Topping och garnering:
 Hackade valnötter

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj och ev bröa en form.
  • Väg upp socker och ägg i en skål och övriga torra ingredienser i en annan.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  • Tillsätt olja, rivna morötter och valnötter, vänd ner till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen (jag valde en mindre form för att få en högre kaka) och baka av i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter.
  • När kakan svalnat kan den delas om kakan är hög eller behållas enkel om den här lägre. Bred ut philadelphia-frostingen imellan och runt kakan.
  • Tryck fast de hackade valnötterna runt kanten och dekorera efter tycke & smak.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena