..recept och inspiration för hemmabagare.

Brysselkex



 Ingredienser:
 200 gram smör
 100 gram strösocker
 300 gram vetemjöl
 10 gram vaniljsocker

 Garnering:
 50 gram socker
 röd karamellfärg
  • Ugnstemperatur 175 grader.
  • Blanda alla ingredienser med degkrok eller för hand till en fast, jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i minst 1 timme
  • Droppa ner några droppar karamellfärg i 50 gram socker och blanda väl tills sockret får en ljust rosa färg.
  • Rulla ut degen till längder, ca. 5 cm i diameter. Rulla längderna i det rosa sockret, låt sedan längderna vila i kyl minst 30 minuter.

  • Skär upp längderna i jämna kakor med vass kniv, ca. 5-10 mm breda och lägg upp på plåt.
  • Baka av kakorna i 8-10 minuter. Kakorna ska inte få färg, de kan kännas lite mjuka men stelnar när de svalnat.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena