Ingredienser:
275 gram mjölk
25 gram jäst
5 gram salt
40 gram farinsocker
50 gram rumstempererat smör
75 gram vetesurdeg (kan uteslutas)
500 gram starkt vetemjöl (jag använde manitoba cream)
150 gram valnötter
- Ugnstemperatur 220 grader.
- Väg upp alla ingredienser förutom valnötterna i en bunke.
- Kör med degkrok till en elastisk deg, ca 10-15 minuter.
- Tillsätt valnötterna och kör någon minut till så de blandas väl in i degen.
- Täck över degen med plast och låt jäsa till dubbel storlek, minst 1 timme.
- Lägg upp degen på mjölat bakbord och rundriv till ett stort bröd, doppa i mjöl och lägg upp på plåt.
- Låt brödet jäsa i ytterliggare 45 minuter.
- Ställ in en form med en halv liter vatten i nedre delen av ugnen.
- Lägg några snitt över brödet med en vass kniv.
- Ställ in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader, baka av i ca. 35 minuter. När brödet är färdigt ska det lått ihåligt när du knackar på det.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar