..recept och inspiration för hemmabagare.

Valnötsbröd



 Ingredienser:
 275 gram mjölk
 25 gram jäst
 5 gram salt
 40 gram farinsocker
 50 gram rumstempererat smör
 75 gram vetesurdeg (kan uteslutas)
 500 gram starkt vetemjöl (jag använde manitoba cream)
 150 gram valnötter

  • Ugnstemperatur 220 grader.
  • Väg upp alla ingredienser förutom valnötterna i en bunke.
  • Kör med degkrok till en elastisk deg, ca 10-15 minuter.

  • Tillsätt valnötterna och kör någon minut till så de blandas väl in i degen.
  • Täck över degen med plast och låt jäsa till dubbel storlek, minst 1 timme.
  • Lägg upp degen på mjölat bakbord och rundriv till ett stort bröd, doppa i mjöl och lägg upp på plåt.
  • Låt brödet jäsa i ytterliggare 45 minuter.
  • Ställ in en form med en halv liter vatten i nedre delen av ugnen.
  • Lägg några snitt över brödet med en vass kniv.
  • Ställ in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader, baka av i ca. 35 minuter. När brödet är färdigt ska det lått ihåligt när du knackar på det.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena