ca 10 st
Ingredienser:
1 krydmått bikarbonat
2 kryddmått bakpulver
165 gram vetemjöl
1 citron, citronsaft och skal
100 gram naturell yoghurt
1 ägg
150 gram socker
50 gram rumstempererat smör
Garnering:
Strössel, choklad eller annan dekoration
(jag använde flagor av vit choklad)
- Ugnstemperatur 175 grader
- Vispa ihop smör och socker till en slät kräm.
- Tillsätt ägget och vispa väl.
- Rör ner bakpulver, bikarbonat och vetemjöl så du får en fast jämn smet.
- Tillsätt yoghurt, citronsaft och citronskal och blanda väl.
- Fördela smeten jämnt i bakformar och baka av i mitten av ugnen ca. 12-15 minuter.
- Fyll en spritspåse med frostingen, jag spristade upp kupoler med en slät rund tyll.
- Dekorera efter tycke och smak, jag doppade mina muffins i flagor av vit choklad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar