..recept och inspiration för hemmabagare.

Kardemummaflätor

Fem fina flätor
50 g jäst
500 g mjölk, rumstempererad
180 g strösocker
180 g smör, rumstempererat
15 g kardemumma, stött
8 g salt
1100 g vetemjöl special
pärlsocker
2 msk ljus sirap + 1 msk vatten till efterbehandling.

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Arbeta ihop alla ingredienser i hushållsmaskin till en jämn, smidig och riktigt elastisk deg.
  • Låt degen vila i bunken, övertäckt med bakduk, ca 20 min.
  • Dela upp den i 5 lika stora bitar, som du i sin tur delar på 3.
  • Rulla ut till korta rullar som du sedan rullar ut jämnt och 40 cm långt.
  • Sätt igång och fläta, ganska brett och löst.
  • Placera flätorna på bakplåtspappersklädd plåt, max 3 flätor/plåt.
  • Jäs under bakduk ca 45-60 minuter.
  • Pensla lite vatten där pärlsockret ska fästa och strö på pärlsocker.
  • Grädda ca 20 minuter.
  • Pensla flätorna med sirapsblandningen för vacker glans och fin sötma.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena