..recept och inspiration för hemmabagare.

Mandelkaka med äpplen




Rumstempererade ingredienser:
460 gram mandelmassa
270 gram ägg
45 gram vetemjöl
225 gram smör
2 stora äpplen i klyftor, utan kärnor och skal
Kanel och socker till att vända äppelklyftorna i


  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Klä en rektangulär form, 25x35 cm, med bakplåtspapper.
  • Lös mandelmassan med små klickar smör, lite i taget, i maskin med vinge på låg hastighet. 
  • När massan är slät och klumpfri tillsätts ett ägg i taget. Låt ägget gå in i massan ordentligt innan nästa ägg hälls i. 
  • Sist tillsätts mjölet.
  • Stryk ut massan jämnt i formen. 
  • Blanda lite kanel och strösocker och vänd äppelklyftorna i detta, placera klyftorna jämnt på smeten. 
  • Lägg ett bakplåtspapper överst, nagga väl men en vass kniv, baka ca 30 minuter, tills massan har stannat. 
  • Vänd kakan upp och ner, låt svalna. Servera den snyggt skuren, med t.ex. stekta äpplen och vaniljglass.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

© Baka hemma.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena