Rumstempererade ingredienser:
460 gram mandelmassa
270 gram ägg
45 gram vetemjöl
225 gram smör
2 stora äpplen i klyftor, utan kärnor och skal
Kanel och socker till att vända äppelklyftorna i
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä en rektangulär form, 25x35 cm, med bakplåtspapper.
- Lös mandelmassan med små klickar smör, lite i taget, i maskin med vinge på låg hastighet.
- När massan är slät och klumpfri tillsätts ett ägg i taget. Låt ägget gå in i massan ordentligt innan nästa ägg hälls i.
- Sist tillsätts mjölet.
- Stryk ut massan jämnt i formen.
- Blanda lite kanel och strösocker och vänd äppelklyftorna i detta, placera klyftorna jämnt på smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper överst, nagga väl men en vass kniv, baka ca 30 minuter, tills massan har stannat.
- Vänd kakan upp och ner, låt svalna. Servera den snyggt skuren, med t.ex. stekta äpplen och vaniljglass.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar